kolmapäev, 12. november 2008

IMESTA!

kui pole pikka aega rääkinud või kirjutanud, on raske alustada. tean omast kogemusest, mida võib teha inimesega seitse päeva mittekõndimist - on kuidagi harjumatu ja naljakas teha esimesi samme, hoida tasakaalu ja veel millelegi keskenduda. sest oleme juba harjunud kõndima, samal ajal ümbritsevat vaatama-märkama, võibolla ka kellegiga rääkima või kotist/taskust mobiili otsima...

mida tähendab sõna "imestama"? ÕS ütleb:

"imestama <52> imestust tundma, avaldama v tekitama. Imestab kõige uue üle, kõike uut. Vaatepilt imestas mind, pani mind imestama. Imestama+panev = imestama panev".

vanasti, KAUA aega tagasi, tähedas "imestama" ka mõnda asja imeks tegema. näiteks kui keegi imestas mõne argise asja üle (nt haigutamise), muutis ta selle tavalise objekti või toimingu imeks, harulduseks. leian, et tasub imestada tavaliste elu osade, nagu näiteks rääkimine või hingamine, üle.

tihti on nii, et inimesed ei saa aru, kui suur privileeg on elada või rääkida enne, kui nad selle õiguse kaotavad. see on halb, et peab enne millestki ilma jääma, et siis mõista: ma oleksin pidanud seda võimalust rohkem väärtustama.

Kommentaare ei ole: