pühapäev, 28. september 2008

Jumalikud ilmutused

Ei, kallid lugejad, ma ei taha teiega täna jagada ühtegi ilmutust, millega Jumal mind õnnistand on. (Õigupoolest pole mul veel olnud juhust sääraste ilmutustega kokku puutuda.) Tahan teile rääkida ühest kirjastusest. Kirjastusest Jumalikud ilmutused (lühendiga JI).
Ei, Jumalikud ilmutused ei anna välja usuraamatuid. Nad annavad välja tavalisi raamatuid. Või pigem siiski erilisi raamatuid.
Kirjastust Jumalikud ilmutused juhib üks skandaalne Rakvere mees. (:)kivisildnik nimeks. Luuletaja, proosakirjanik, ajakirjanik, mis kõik veel. Kirjastaja kah. Laupäevastes Eesti Päevalehtedes ilmuvad ta luuletused. Kiigake näiteks eelmise laupäeva EPLi, seal räägib (:)kivisildnik Swedbanki logost, Rakvere Lihakombinaadi logost, Rakvere tammikust ja vallimäest. Stiilse proosallullana.
Nojah, tulles tagasi kirjastuse juurde. Ega ma kah sellest kirjastusest palju teadnud. Aga hiljuti andsid nad ühe põneva raamatu välja (Urmas Vadi, "Kohtumine tundmatuga", kui kedagi peaks huvitama) ja siis hakkasin neist huvituma. Kahe aastaga on nad ilmutanud 14 raamatut. Luulet, proosat, näidendeid.
Mis eristab nende tegevust teistest kirjastustest - nende kaubamärgi alt ei ilmu teoseid, mis on mõttetud ja sisutud. Nad annavad välja raamatuid, mis on olulised neile endile. Ja seeläbi loomulikult ka lugejaile.

Mida ma öelda tahan - võtkem eeskuju (:)kivisildnikust. Tehkem asju, mis meid puudutavad. Sest inimesed on üksteisele päris sarnased ja kui me teeme asju, mis on olulised meile, muutuvad nad olulisteks ka teistele. Meie meediaringi esimene reegel on ju:

Kommentaare ei ole: