teisipäev, 16. september 2008

Jahuuuside iga gramm on tohutu proteiiniallikas.
Putukate söömine teeb tugevaks iga-
tahes Scott O`Grady ( mees pildil)
paistab küll väge täis olema.

Aga kas sa tahaksid süüa neid sellisel hulgal, et saaksid

sama palju proteiini kui nägusast biifsteigist?

(Avaldan saladuse selleks kulub ilmatu hulk ussikesi)








Hangi värsked jahuuusid usaldusväärselt tarnijalt. Su armsad ussikesed, mis algselt meenutavad kummikommussikesi saabuvad pakituna kliides, mis on teatavasti mamam poolt heaks kiidetud toit. Nad peavad küpsetamisjärjekorda oodates sööma, sest vastaseljuhul hakkavad nad üksteist õgima.


Kätte on jõudnud küpsetamisaeg. Loputa need jõmpsikad sõelas külma veega puhtaks nagu keedetud makaronid. Kerge föönipuhang vabastab nad nende külge kleepunud saastaosakestest.


Kui jahuusid on supelnud ja kuivatatud, vala nad vahapaberile. Libedal pinnal ei pääse nad kuigi kaugele ( nad ei õpi ka kunagi uistuma). Kõrvalda kõik surnud ussid, need on tumedama värvusega.


Ehk paneme nüüd nad külmikusse. Jahtunud ussid pole nii vilkad ja krapsakad, kui su parimates aastates tädi, kes on VOhh NIII.


Viimane staadium praadimine. Kui ussid on eknasti maha jahutatud nö toasoojad, siis peab tragi ema nad uuesti üle loputama ning kuivatuspaberiga kuivaks tupsutama. Hiljem paneeritakse nad praepannil oliivõlis.




Muideks jahuuuside asemel võid kasutada ka vihmausse. Prantslased nimetavad neid Ver de Terre. Tegelikult on asjalood sellised, et on isegi korraldatud rahvusvahelisi kokavõistlusi, mille eesmärgiks on leida PARIM VIHMAUSSIRETSEPT.






TÄHELEPANU, TÄHELEPANU



PUTUKATE SÖÖMINE PÄÄSTIS TEMA ELU!


Kui Ühendriikide õhujõudude piloot Scott O`Grady 1995. aastal Bosnia

kohal alla tulistati, siis sõi ta kuus päeva sipelgaid ja jäi ellu. Tal oli abi

"Õhujõudude ellujäämise käsiraamatust", milles teatati, et putukad on

väga maitsvad ja toitvad.
















Kommentaare ei ole: