neljapäev, 8. oktoober 2009

Üllatus ajakirjanduses!


suhteliselt ootamatu uudis. üks saksa naiste- ja moeajakiri, Brigitte hakkab fotodes professionaalsete modellide asemel kasutama tavalisi inimesi.

kuigi msnbc.msn.com-i uudises "German mag swaps thin models for real women" on kommenteerinud keegi modelliagenturi juhataja, et moeajakirjade lugejad tahavad näha riideid "esteetiliselt ilusatel kehadel"... aga.

paistab, et sel ühel ajakirjal sajastmiljonist on julgust näidata normaalseid inimesi. vaadake ka seda artiklit, mis räägib Lizzie Millerist(alumistel fotodel), kelle fotod avaldati (jumal-jumal!) ilma airbrushimata. keegi blogijaist ütleb kuskil neid fotosid käsitlevas blogi postituses, et pidi üllatusest toolilt maha kukkuma, kuna nägi esmakordselt ajakirjas inimest, kes näeb välja, nagu tema.

Lizzie Miller meenutab ka Tiziani Madonnasid ja... minu ema ja mind ja mu sõbrannasid. me kõik oleme vähemalt sama ilusad.

1 kommentaar:

Ivo ütles ...

Sorry, aga kas pendel läheb nüüd teise äärmusesse? Selle asemel, et näidata pool-luukeresid, näitame lodeva kehaga naisi ja defineerime, et see ongi ideaal, mille poole naistel püüelda? Aus on ta muidugi -- paljud naised (ja mehed!) ongi vormist väljas, aga öelda, et peabki enda eest mitte hoolitsema, on (tervise mõttes) peaaegu kuritegelik. Normaalset, mitte ülepingutatud keha, saab näha, kui võtta kusagilt staadionilt või rattarajalt mõni tavaline harrastaja.