esmaspäev, 16. juuni 2008

Banaani koorel libastumine ohtlikum kui purjus roolijoodik!

Kuna jutt peaks tulema B-tähest, siis alustuseks võiksin mainida, et sellel lookesel ei ole B-tähega just eriti palju seoseid. Meeli köhima panevaid lugemiselamusi. Sündmus on juba tükk aega aegunud, kuid teeb oma töö edukalt ehk ära. Lisaksin, et kaks sündmust on täiesti erinevad ja ei kooskõlastu teineteisega.

Esimene juhtum.

Naabrist roolijoodik lööb laineid sünnipäevalauas.

Varajane reede hommik, kell umbes seitse. Sissesõidetud värav, romuna seisev kahetuhandeteise aasta volkswagen numbri kombinatsiooniga 738 ning maas lamav sigatäis naabrimees prügikasti kõrval. Kahtlust äratav, kas pole?
Natukese aja pärast pealtnägija mina ,ärkan üles, sean sammud akna poole ja näen imestusega kahte politsei auto kõrval hoovis. Esialgu ei osanud küll mitte mingisugust seisukohta võtta.
Viie minutilise ajavahemiku vahel märkan, et minu vanaema on asunud asja uurima ning sekundimurdosaga tormab ka naabrinaine hommikumantli hõlmade lehvides hoovi asja tegema.
Selgub, et prügikasti kõrval lebav mees on saanud roolijoodiku staatuse. Nimelt oli too taksojuhina leibateeniv mees läinud oma kodu korteris joomisest segaseks, peksnud oma mööbli kõik puru ja seejärel pühavihaga majast välja tormanud ning sõitnud väravaid avamata edasi. Võite arvata mis neist väravatest järgi jäi.


Ühesõnaga too hull ekstreemsporti harrastav taksojuht oli ka linnas sõitnud hulljulgelt ning suutnud ka seal endale väikse jama kokku keerata. Oma joobes olekuga põhjustas väiksemat sorti avarii põrkudes kokku teise sõidukiga. Täpsem informatsioon avarii kohta puudub, kuid kannatanuid ei olnud. Pärast vägitegu suundus mees tagasi kodukanti ja sõitis teise korra ka väravad maha, et tuleks ikka kogutäiega maha. Kuna mees enda keha ega mõistust ei talitsenud kohe üldse mitte, siis volkswageni kapott oli lömmis ja mõned pisikriimud pealekauba, astus mees uksest välja ja sinna ta kukkus, prügikasti kõrvale maha lebama. Järgnev pilt oli mulle ja teistele pealtvaatajatele juba teada, et too taksojuhil tuleb minna mundris meestega kaasa.
Oma toimetusi tegid politseinikud ikka tunnijagu. Oli ju vaja veel viga saanud sõiduk aiast välja toimetada ja purjus mees mikrobussi taolisesse autosse asetada.

Uudishimulik sünnipäevalps annab teada

Kuna eelmisel päeval oli olnud naabrinaise juubel ja alkoholi sai tarbitud, siis ei ole see kindel, et taksojuht oli täiesti üksinda viina klaasi kummutanud. Selgus, et sünnipäevalps pidas väikse seltskonnaga veel hommikul afterpartyt nii peaparandamiseks ning enne pühaviha oldi koos mõnusas peotujus.

Alkoholist segaseks ja surmaähvardus kolmandale isikule

Seltskonda kuulus peale sünnipäevalapse ja taksojuhi veel üks kuldkõri. Täpselt ei oska öelda, mis piduliste hinge vaevas, kas alkoholi otsasaamine või omavahelised arved, mis vajasid ilmtingimata klaarimist ,tekkis taksojuhil ja teisel mehel väikene sõnavahetus, milles hiljem kindlasti mõtlemata lajatati mõnigased ähvardused.

Rakvere politsei on tragi

Menetluse käigus lisandus roolijoodikule 18-tuhandene trahv pluss veel hüvitis kannatada saanud sõiduatole ning ka enda auto remont. Hiljem jutukäigus tuli välja see, et auto, millega ekstreemsust harrastati oli vanema tütre auto ülikoolis käimiseks. Pahane tütar ja suures kulutused.

Elu pärast avariid

Igatahes seda taksojuhti pole siin kõrvalmajas liikumas nähtud, surnud ta igatahes ei ole, kuid seal ta enam ei ela. Kurjad tütred ja veel kurjem abikaasa suitsetasid ta krundi pealt minema.Igatahes oli mees vähemalt niivõrd tubli, et parandas aiaväravad kahe töömehe abiga ära.

Taksojuht ei saa endiselt rahu

Pärast kolme nädalat peale toimunut selgus, et tütarde väike krantsiverd koer on tagumistest jalgadest halvatud. Vaene mees oli sedavõrd hämmeldunud oma tütarde süüdistusest, et tema oli koera vigaseks sõitnud. Tegelikult naabrimees koera vigaseks sõita ei saanud, sest krants oli lukus oleva ukse taga, ning peale seda trianglit, kui naabrimees oli toiemtatud kainenema oli sünnipäevalaps koera ukse tagant lahti päästnud, arvatavasti haukumise pärast. Seal aiamaa peal ta jooksis saba tuule käes lehvimas. Pärast seda õhtut olevat koer halvatud ja ei suuda tagumisi jalgu liigutada. Siinkohal võib mainida, et seal samas majas elab kaks teismelist motikaga ringisõitvat poissi, parematel juhtudel on neid kihutams lausa neli, eks teab äkki jooksev koer jäi motika rattaste alla, või pandi koerale niisama haukumise pärast jalaga. See jääbki vist saladuseks.

Teine juhtum.



Brutaalsed piinamismeetodid Rakvere linnuse piinakambris

See oli pühapävane päev ning Rakvere linnuse väravatest sisseastudes oli kell juba kolmveerand üksteist. Kähku keskaja stiilis kleit selga ning piinakambri võtmekimp pihku. Tööpostil pidin olema üksinda ning ootasin kannatamatusega juba gruppi, sest piinakamber on linnuse üks huvitavamaid paiku. Oodates 15 minutit saabuski värava taha armas paarikene mõlemad välismaalased. Oli lausa rõõm väismaalastele piinamismeetoditest rääkida. Kes veel ei tea, siis piinakambriväravast sisenedes ootab ees rippsilda meenutav põrand, mis kannab ka suurema raskuse, kuid esimesest uksest sisse astudes peab olema ettevaatlik, sest sealne järsk aste võib nii mõnelgi veinikedri külastajal ületamatuks osutuda. See selleks.
Piinakambri üheks brutaalsemaks võluks on seinavenituspink. Timuka ülessandeks on kena väljanägemisega rattast liigutada ja pingi kaks hooba hakkavad teineteise suunas väljapoole liikuma ning piinatava selgroog hakkab venima ngu näts. Jõhker, kuid tõsi.

Minu üheks lemmikumaks ja kõige mugavamaks piinamisvahendiks on kaelakahvel. Mugavaks teeb asjaolu, et kahvlike on väike ja teda on hea taskus kanda. Kahvli ülesanne on laimajate ja keelepeksu armastavatele inimestele tekitada valu. Pannakse sedasorti vahend kaela ja rindmiku vahele. Tunnijagu oodates on juba tunda, et lael hakkab väsima ning kümne tunni jooksul on kael ikka veelgi rohkem väsinum ning kahvel läbistab kaela. Väljanägemise poolest on ta kahe ogaga nii alt kui ülevalt ning valmistatud rauast. Kuna keskajal kasutati piinamisvahendeid kõikide peal, siis nii see kahvlike rändas kõrist-kõrri, tulemuseks oli veremürgitus. Oeehhhh neist piinamisvahenditest võikski kirjutama jääda.

Kuna ma olen hetkel ainult piinakambris töttanud giidina oli hea meel teid natukene valgustada keskaja piinamiskunstidega, muidugi see oli vaid pinnapealne jutt, kuid kellel rohkem huvi võib läbi astuda öeldes, et on minu tuttav (nali).
Väikene promo linnusele.

Olge tublid ja mõnusad. Sooja päikest teile südametesse, Elina!

Kommentaare ei ole: