esmaspäev, 30. juuni 2008

Kommionu kommijuttu



Kallid kaaskirjutajad!
Vabandan ette ja taha, et ei pea kinni tähestikust, järjekorrast, kokkulepetest, tuumatehnika ratsifitseerimislepingutest ja muust, mis puust vöi lihast ja luust.
Asi siiski nii tähtis mu meelest on, vabandust-vabandust, laske mind palun vahele.


Ja põhjus on lihtne. Keegi onu Eiki räägib samal teemal, kui Peeter Lammaste Poeg ja Andry-onu.
Väljavöte neile, kes ei viitsi pikalt lugeda, tänase Postimehe artiklist, kes ikka vähegi viitsivad, vöivad uurida ka samalteemal kirjutatud asju.
http://www.postimees.ee/300608/esileht/siseuudised/338984.php

"Poliitik Eiki Nestor meenutab ühte netikommentaaride algusaegadel kirjutatud arvamusartiklit, mille esimene kommentaar ta otse «heasse kohta» saatis.

«Tegin oma arvamusloo juures olevad kommentaarid lahti ja esimene algas sõnadega: Nestor mine… ja kõik sellele järgnev,» kirjeldas Eiki Nestor ühte esimestest kogemustest netikommentaaridega.

«No mis sa teed? Hakkasin lihtsalt laginal naerma,» meenutas ta oma reaktsiooni.

Nestor ütles, et tema on rõõmus siis kui kommentaarides vaieldakse inimese väidete ja seisukohtadega, räägitakse asja sisust.

Sageli kipub Nestori sõnul kahjuks olema nii, et kommentaatorid sõimavad inimest, kes midagi on julgenud oma nime all kirjutada, mitte ei arutle tõstatatud teema üle."

Lisan siia yhe teise mehe arvamuse. Kui esimene mees oli tõsine mees, kes naeris, siis teine mees on ametilt Naljamees, kes järgnevat kõneles maru tõsiselt, lausa tigedalt. Te kõik tunnete ta muidugi pildi päält ära.

Niisiis, korra meie vestluse jooksul muutus Juurikas peaaegu kurjaks (niivõrd, kui sihuke muhe mehike seda saab yldse olla).

Tsiteerides Rootsi kirjaniku - Frans G. Bengtsson - (kui mu mälu mul nyyd hetkel vaipa alt ära ei tiri) kirjanikku, kes oma eelmise sajandi alguses kirjapandud essees on öelnud umbes nii, et maamatside lugema ja kirjutama õpetamine oli ilge viga.

Teate miks?

Sest loll inime sai võimaluse oma arvamust avaldada.

Kirjutada. Plangule, paberile, lehtedesse lugejakirju, anonyymkirju, blogi pidada...

Kommentaare ei ole: