kolmapäev, 11. juuni 2008

Mis on blog?

Kuulasin raadiot.
Seal räägiti ka veidi blogindusest. kuulamise tagajärjel hakkasin mõtlema, kuidas saaks võrrelda blogi mingi reaalse, materiaalse kraamiga. Kuna blog on avalik ja kõigile loetav, on see nagu aed ümber maja. Mitte plank, vaid aed koos puude ja põõsaste ja millega iganes. Ja sinna saab igaüks ise sisse piiluda ja vaadata, misa peremehed parajasti teevad - pügavad muru, päevitavad või istutavad. Nii ka blogiga - igaüks saab vaadata ja uudistada, mida me kirjutame. Isegi oma arvamust saab avaldada, vastavalt kommentaari kirjutades või heki vahelt midagi hüüdes.
Aga blogi saab pidada ka salaja. Teha nii, et otsingumootorid seda ei leia ja nii, et lugeda saavad ainult need inimesed, kellele oled andnud parooli. Ka see aspekt on sarnane aiale - omanik saab vabalt piirata oma territooriumi mini-hiina müüriga nii, et mitte keegi ei tea, mida ta seal istutab või kui palju päikest endasse ahmib.
Magasiini aias on hetkel veel vähe põõsaid ja puid ning needki on väikesed, aga kraami, mida uudistada, tekib aina juurde.

Kommentaare ei ole: