esmaspäev, 28. detsember 2009

Seisab vennike, töllakil mokk


Mängime sellist mõttemängu.
Plaadipoodi siseneb mees, kes on neegrivihkaja.
Tema vanaisa oli Ku-Klux-Klanis, tema ema oli SS ohvitser, ta isa tegi koonduslaagris inimkatseid, ta ise on albiinost neonats. (Üldse ei imestaks, kui sihuke tüüp mööda maamuna ringi töllerdaks, aga selle üle imestaks küll, et maamuna sihukest kannab.)
Ja too mehike üritab osta plaati, mis ei oleks täpivõrragi seotud musta muusikaga.

Diskorütmidest ja isegi Anne Veskist paneb ta külmalt mööda. Sest disko - mis on see muud, kui puhas biit ja kõik, milles on rütm, (teame meie, tean'b isegi tema) tuleb Aafrikast.

Jatsust jätab ta põlglikult vahele Louis Armstrongi ja Ella Fitzgeraldi ning teised nendenahalised, küll aga paelub teda Vana Sinisilma Sinatra kutsuv naeratus. Seepeale, kuidas Sinatra üht sama fraasi kordab ja leelotab nagu ürgema savannis öise lõkke ääres, ta kõrvade vahel ohulambikest ei sütti.

Oletame, et mehike näpib pikalt mõnd Eminemi plaati. Hehee! Ta mudib seda pikalt. Valge ja blond mees, aarialike näojoontega. Lõpuks tekib ta kahe eraldiseisva ajuraku vahel ühendus ning ta saab aru, et ta hoiab käes räpiplaati. Ptüi, raisk.

Venelasi mees ei armasta, aga venelased tunduvad kuidagi ohutult neegirkauged. Ja Võssotski Greatest Hits on vist kindla peale minek. Mis siis, et need kolm akordi ja ka kõrilaul on maailma kõige esimeste lauljate eripäraks.

Heavy metal! Yeahawk! See on valge mehe kraam. Scorpions ja KISS. Yeahawk! Pidu ja pillid. Ssa sssaatana ssssabaalune! Õige kraam.

Heavy olekski puhas valge mehe värk, kui jätaksime sest muusikast välja pikad ja korduvad bassirifid ning need maskilaadsed näomaalingud. Ja siis veel need pikad bluusilikud ballaadid.

Hm. Kui kuulaks klassikat? Jama värk muidugi, aga kuidagi neegrivaba. Jah, aga kahjuks pärinevad esimesed muusikaga seotud arheoloogised leiud jällegi sealtsamalt Tumedalt Mandrilt. Kõik need luust tehtud flöödid ja.

Eh, kahju hakkab sihukesest meeleheitel kodeperemehest.

Jätame selle tobeda mõttemängu koos tema tobeda tegelasega parem katki-

2 kommentaari:

arni.alandi ütles ...

Ma olen igasugu rassiste xduvalt üritanud samalaadse jutuga vahele võtta - no'i mõju krt. Seleta palju tahad, et ilma araablasita me siin ei arvutaks või et hiinlasita lehte'i loeks - no'i mõju krt. Ilmselt on rassisti aju tõesti kuidagi muu inimkonnaga võrreldes eripäraselt ehitet:)

Muidugi nüüd olen kohanud eriti totraid teooriaid, et need ürg- & hilisemaaegsed targad, kes kõik vajalikud või mõnusad asjad inimkonnale välja mõtlesid, olnud ikka puhta valgenahalised. Neid olnud lihtsalt kogu maailm täis. Hiljem ilmunud kurat teab kust mingi II nahavärviga tüübensid & rikkunud kõik ära:)

andry ütles ...

to arni:D
D:D:D:D
D:D:D:
D:D:D

Lollide vennikeste puhul aitab vaid nende üle naermine.

Ja mina lausa jumaldan multikultit. Vene sõjaväes jäin tänu sellele ellu, et õppisin grusiinist leivalõikajale gruusia keeles "tere, ma olen su semu" ütlema.

Ah, mis sest rääkida, kes jagab matsu, see on rõõmus, et ta seda jagab ja kes ei jaga, no neist on minul isiklikult lihtsalt kahju.